معرفی یک کتاب

در میان شاخه های طراحی پایپینگ شاید پیچیده ترین مبحث، بحث تحلیل تنش و طراحی ساپورت باشد. هر چند برای این کار نرم افزارهایی همچون CAESAR II طراحی شده اند، پیش نیاز کار با این نرم افزارها داشتن تسلط بر مفهوم تحلیل تنش است.

خوشبختانه اخیرا با کتابی آشنا شده ام با نام «مبانی ساپورت گذاری و تحلیل تنش پایپینگ» که توسط یکی از مهندسان باتجربه با نام آقای «احمد یوسفی» نوشته شده است. نویسنده در این کتاب با زبانی قابل فهم به صورت جامع و مانع تجربیات ارزشمندش را منتقل کرده است. دربارۀ ارزش این کتاب می توانم با جرأت بگویم که نه تنها در میان منابع کم شمار فارسی، که حتی در منابع انگلیسی موجود در اینترنت هم کمتر می توان کتابی یافت که به این خوبی موضوع را شکافته باشد.

از سوی دیگر قیمتی هم که برای این کتاب در نظر گرفته شده چندان بالا نیست و همه می توانند آن را تهیه کرده و از مطالب مفیدش بهره مند شوند. امیدواریم که آقای مهندس یوسفی کار ارزشمندشان را ادامه داده و شاهد کتاب های بعدی ایشان هم باشیم.

جزوه دوره فیتری

همانطور که در مقاله های پیشین هم گفته شد، تخصص پایپینگ به دو شاخۀ اصلی یعنی طراحی و اجرا تقسیم می شود. کسی که قرار است کار طراحی پایپینگ را انجام دهد باید مهندسی (ترجیحاً مکانیک) خوانده باشد. اما لزومی ندارد کسی که کار اجرای پایپینگ را انجام می دهد، دانشگاه رفته باشد؛ با این حال تحصیلات دانشگاهی می تواند فرایند آموزش را سریعتر طی کرده و به خاطر آشنایی با زبان انگلیسی و مهارت های اجتماعی بالاتر باعث کمک به شخص برای تصدی مدارج بالاتر باشد. از این رو اگر به پالایشگاه یا دیگر کارخانه های در حال ساخت مراجعه کنید، می بینید که اکثر کارگرانی که کار فیتری یا جوشکاری را انجام می دهند، تحصیلاتی در حد دیپلم یا زیر دیپلم دارند و معمولا اهل چند شهر خاص هستند؛ و البته ناگفته نماند که کارشان را هم خوب انجام می دهند.  

ادامه مطلب ...